guido_wollevest.jpg

Guido Krijger

De natuur vormt een rode draad door mijn leven. Als kind (geboren (1972) in Vlissingen) was ik veelal in de natuur te vinden. De natuur betekende voor mij spelen, ravotten en avontuur. Het leven werd serieuzer. Ik ging naar school en later studeren. Na mijn studies Civiele Techniek en Ecohydrologie heb ik drie jaar gewerkt als projectleider bij Rijkswaterstaat, later nog drie jaar als docent en mentor bij de opleiding

Aquatische Ecotechnologie van de Hogeschool Zeeland. Dit werk heb ik zoveel mogelijk afgewisseld met avontuur in de bergen. Ik werkte in vakanties, weekeinden en onbetaald verlof als buitensport-instructeur en bergwandelgids. De bergen lonkten als nooit tevoren. Ik wilde weer 'spelen' in het leven. In 2002 nam ik ontslag en trok ik voor een jaar de wildernis van West-Canada in.

Bij terugkomst in Nederland heb ik een zeekajak gekocht om ook in Nederland de 'wildernis' te kunnen beleven. Een ware ontdekking, een prachtige manier om één te zijn met de elementen, die op zee zo intens zijn.

In 2004 heb ik Outdoor Inspiration opgericht waarmee ik mijn passie kan leven en ook in de inspiratie en ervaring kan delen. 

Meer lezen?

Ontwikkeling van Outdoor Inspiration


In 2004 heb ik Outdoor Inspiration opgericht waarmee ik mijn passie kan leven en ook in de inspiratie en ervaring kan delen. Naast recreatieve activiteiten zoals zeekajakvaren en bergwandeltochten organiseerde ik teambuildings- en trainingsprogramma's voor bedrijven. Met behulp van outdooractiviteiten maakte ik de groepsdynamiek zichtbaar en ervaarbaar. Ervaringsgericht leren stond steeds centraal. Natuur kreeg een steeds nadrukkelijkere rol in mijn programma's. Ik ontdekte in de natuur zelfs een ware leermeester. Sindsdien ben ik bij deze leermeester in dienst als coach. In de herfst van 2018 heb ik de programma's van Outdoor Inspiration opnieuw aangepast. Het was tijd om los te laten wat niet meer diende en nieuw leven te geven aan datgene wat mij het beste past. Ik nodig je uit om eens rond te neuzen op deze website en hoop je een keer te ontmoeten buiten in de natuur ...
Zeekajak natuurgids


Toen ik in 2004 weer thuis in Zeeland kwam, besloot ik het avontuur en de natuur niet meer elders (in verre landen) te zoeken. Met mijn zeekajak ging ik de Zeeuwse wateren op en ontdekte ik de mooiste plekjes. Ik ontdekte verlaten strandjes, zandbanken, schorren vol zilt lekkers. Ik ontmoette zeevogels, zeehonden en bruinvissen. Ik was nu echt thuis, in de Zeeuwse wildernis.

De eerste jaren nam ik vrienden en bekenden mee op avontuur. Ik investeerde vervolgens in goede zeekajaks, een trailer en uitrusting en ondertussen ben ik trots op een reeks mooie tochten en geniet ik ervan als ik mensen een onvergetelijke ervaring kan bieden.

En hopelijk kunnen deelnemers weer een beetje voelen hoezeer ze een onderdeel zijn van de grote natuur. Hoe nietig, maar ook hoe groots ... Ga je een keer met mij mee de zee op? Kijk dan eens naar de mogelijkheden op de zeekajakpagina.
Natuur- en outdoorcoach


Mijn grootste leerschool (hoe afgezaagd ook) is het leven zelf. Ik ben altijd geboeid geweest in het leven en welke invloed je als mens op dit leven hebt. Daarbij is de natuur en mijn passie voor outdoor mijn grote inspiratiebron geweest. Bij mijn laatste werkgever (Hogeschool Zeeland 1999-2002) werkte ik als docent en studieloopbaancoach. De eerste acht jaar van Outdoor Inspiration werkte ik als trainer voor teams en bedrijven. In de loop der jaren ontdekte ik dat één op één of kleine groepen het beste bij me past. Ik ontwikkelde mijn eigen werkwijze als coach, deed diverse cursussen en in 2008 kreeg ik de vraag om een bijdrage te leveren aan het boek 'Natuur werkt! Inspiratie en werkvormen voor de ontwikkeling van mensen en organisaties' (J. Zadoks). Daar is een zaadje ontkiemd. In 2015 werd mijn werkwijze (outdoorcoaching) beschreven in het boek 'Natuur als coach, vakgebied in bloei' (Y. de Wilde). Er bleek behoefte te zijn naar een wijze van coaching waarbij niet alleen een beroep gedaan wordt op de ratio. Ook ontstond er steeds meer bewustzijn rondom de kracht van de natuur. De natuur als omgeving, maar ook de natuur in onszelf. Op de pagina Natuurcoaching kan je meer lezen over mijn huidige aanbod.

Foto's op deze website


Fotograferen doe ik ook graag. De meeste foto's op deze website heb ik dan ook zelf gemaakt of mijn lief Ellen. In sommige gevallen door anderen. In dat laatste geval zie je de naam van de fotograaf verschijnen als je met je muis op een foto gaat staan of de naam staat onderaan in de linker of rechter hoek.
Freelance


Naast mijn werk binnen Outdoor Inspiration, werk ik graag als freelancer aan duurzame initiatieven. Initiatieven die onze wereld een beetje mooier maken. Lees meer over mijn visie Mens & Ecologie.