• White Facebook Icon
  • White Youtube Icoon

"Adventures can make us happier people, they put a

spring in our step and a twinkle in our eyes"

- Mark Jones -

schelpenbult.jpg

Schelphoek

Oosterschelde - Schelphoek

Schouwen Duiveland

6 ZM (1 ZM=1,85 km)

Duur: 5 uur

nieuweling/beginner/gevorderd

€90,- pp

P1050853.JPG

Oversteek Oosterschelde

Oosterschelde

Schelphoek -> Kamperland

11 ZM (1 ZM=1,85 km)

Duur: 6 uur

beginner/gevorderd

€90,- pp

P7180643.JPG

Schor-zandbank Safari

Westerschelde - Waarde

Reimerswaal

5 ZM (1 ZM=1,85 km)

Duur: 6 uur

beginner/gevorderd

€100,- pp

P1020743.JPG

Kajak-snorkel safari

Veerse Meer

Kamperland

2 ZM (1 ZM=1,85 km)

Duur: 3 uur

nieuweling/beginner/gevorderd

€90,- pp

kadobon_voorkant_kajak.jpg

Kadobon

Geef iemand een origineel kado: Een onvergetelijke ervaring. Alleen of samen. Met een bestaande tocht of maatwerk. Vraag naar de mogelijkheden en vertel je wensen.

jaspervangils.jpg

Kust Noord Beveland

Oosterschelde - Kamperland

Noord Beveland

5 ZM (1 ZM=1,85 km)

Duur: 4 uur

nieuweling/beginners/gevorderd

€80,- pp

noordzee2_zonderlogo_edited.jpg

Kop van Schouwen

Brouwersdam -> Westenschouwen

Schouwen Duiveland

11 ZM (1 ZM=1,85 km)

Duur: 7 uur

beginner/gevorderd

€90,- pp

P1040335.JPG

Damhertentocht

Veerse Meer

Kamperland

3 ZM (1 ZM=1,85 km)

Duur: 2,5 uur

nieuweling/beginner

€75,- pp

P1040242.JPG

Eskimoteren

Diverse locaties

Zeeland

Duur: 1,5 tot 2,5 uur

gevorderd

Prijs: maatwerk

isles of scilly.jpg

zeekajak in buitenland

Interesse in een meerdaagse tocht? Guido organiseert op maat. Zoek je een echt zeekajak vakantie in het buitenland? Dan kan ik de reizen van Henk Filippo aanraden.

 

schelpenrif.jpg

Schelphoek-Borrendamme

Oosterschelde

Schelphoek -> Borrendamme

5 ZM (1 ZM=1,85 km)

Duur: 5 uur

beginner/gevorderd

€90,- pp

zeehondensafari_kop_kano_outdoorinspiration

Zeehondensafari

Noordzee - Renesse

Schouwen Duiveland

6 ZM (1 ZM=1,85 km)

Duur: 5 uur

beginner/gevorderd

€90,- pp

daniel_siepman_ster.jpg

Introductie zeekajakvaren

Veerse Meer

Vrouwenpolder of Kamperland

2 ZM (1 ZM=1,85 km)

Duur: 3 uur

nieuweling/beginner

€75,- pp

P1030045.JPG

Brandingvaren

Noordzee

Zeeland

2 ZM (1 ZM=1,85 km)

Duur: 3 uur

beginner/gevorderd

€75,- pp

kajaklogo.jpg

Online cursus

Klik voor een goede voorbereiding eens op onderstaande online kajakinstructies.

Met dank aan KayakPaddling.net

 

Voor wie?

Voor jong (vanaf 14 jaar) en oud. De activiteiten en tochten zijn gekoppeld aan de vaardigheid van de deelnemer. Hiervoor werken we met drie niveaus: nieuweling, beginner en gevorderd. Er zijn tochten voor nieuwelingen, maar bij onvoldoende vaardigheid van een deelnemer kan het (heel soms) uit veiligheidsoverwegingen nodig zijn om een tocht aan te passen of terug te keren. Uiteraard proberen we dat te voorkomen door de locatiekeuzes en de tocht van te voren te annuleren indien de voorspelling van wind- en/of golfhoogte ongunstig is.  Om de mogelijkheden op zee te vergroten en beter van de tochten te kunnen genieten adviseren wij eerst een introductietocht of les te boeken. Omdat we een gedegen voorbereiding erg waarderen krijg je vervolgens 20% korting op je eerste geboekte zeetocht. Bij de activiteiten en tochten voor beginners  en gevorderden  is ervaring vereist. Hiervoor dien je al eerder met Guido te hebben gevaren of je hebt aantoonbaar voldoende ervaring voor deze tocht. In beide gevallen overleg je jouw niveau van te voren met Guido.

Overigens ben je natuurlijk als 'gevorderde' ook welkom bij de 'beginnerstochten'. Het verschil kan zitten in de locatiekeuze en/of weersomstandigheden (veiligheid), niet zozeer in afstanden en snelheid. 

De boten zijn geschikt voor verschillend postuur (lang, kort, licht en zwaarder). Heb je een bovengemiddeld zwaar/breed lichaam? Bespreek dit voor aanmelding met Guido i.v.m. de smalle kuilbreedte van de kajaks en daarmee de veiligheid.

 

Privé tocht (op maat en/of eigen groep)

Het is altijd mogelijk om een kajaktocht of cursus op maat aan te vragen of een bestaande tocht met je eigen groep. Alleen of met z'n tweetjes (samen met Guido) of een eigen samengestelde groep (max 5). De prijs van een dergelijke tocht is vanaf €400,-  Datum in overleg. Dit kan soms ook een dag zijn waar al een (andere) tocht is gepland (zie kalender). Alle wateren in Zeeland hebben zo hun eigen karakter. Een tocht op de Westerschelde, Oosterschelde, Noordzee, het Grevelingenmeer of het Veerse Meer ... het kan allemaal. 

Kijk op de kalender voor een overzicht van alle kajakactiviteiten

Voor wie?

Voor jong (vanaf 14 jaar) en oud. Voor één persoon tot een hele groep (max 5). Op een geplande dag (zie kalender) of door jou aangevraagd. Activiteiten zijn onderverdeeld in 4 niveau's:

 

Nieuweling: nog nooit met Outdoor Inspiration gevaren

Beginner: introductiecursus met goed resultaat gevolgd

Beginner Plus: op zee gevaren met Outdoor Inspiration

Gevorderd: Zeevaardig (diploma of aantoonbare ervaring)

Wat is geschikt voor jou?

 

Nieuwelingen worden aangeraden te beginnen met de Introductie zeekajakvaren op het meer. Hier leer je basisvaardigheden van het zeekajakvaren en kunnen we jouw niveau ontdekken. Daarna is Guido beter in staat om in te schatten welke zee-tochten geschikt zijn en welke niet. Op deze manier kunnen we de veiligheid hoog houden en teleurstellingen voorkomen. Een minder leuk scenario is namelijk dat je bij aanvang van een zeetocht helemaal niet stabiel in je boot blijkt te kunnen zitten. Dat is onveilig. Voor jou én voor de groep. Helaas zijn we dan genoodzaakt je naar de kant te begeleiden en kan je niet verder meevaren.

 

Beginners en Beginners Plus schrijven bij hun aanmelding welke activiteit (en welk jaar) zij eerder hebben deelgenomen.Guido zal dan aangeven of de gewenste tocht (en in een later stadium: de heersende weersomstandigheden) voor jou geschikt zijn.

 

Gevorderden kunnen met alle activiteiten mee.

 

Zwaarder dan 100 kg?

Voor mensen met een gewicht > 100 kg zijn de kajaks niet geschikt.

Kijk op de kalender voor een overzicht van alle kajakactiviteiten

Veiligheid

 

Zeekajakvaren is een geweldige beleving, maar zeker niet ongevaarlijk. Het is sterk af te raden zelfstandig op zee te varen. Outdoor Inspiration organiseert prachtige zeekajaktochten en is zich terdege bewust van de gevaren. Het type en de doorgang van de tocht wordt gebaseerd op de omgevingsfactoren (type water, getij, weersomstandigheid, duur, watertemperatuur, etc.) én het niveau en de fitheid van de deelnemers. 
Guido heeft veel respect voor de natuurlijke elementen en is continue allert op de risico's, gebruikmakend van zijn omvangrijke ervaring en kennis m.b.t. veiligheid in de buitensport. Zo heeft hij bijna 20 jaar ervaring als bergwandelgids bij meerdaagse tochten in zomer en winter en begeleid hij sinds 2005 groepen in zijn zeekajak.

"Guido verzorgt met zijn bedrijf Outdoor Inspiration ieder jaar een aantal kajaktochten voor Nationaal Park Oosterschelde. Ik heb Guido leren kennen als een prettig persoon, die deelnemers aan de kajaktochten vanuit zijn kennis en ervaring op een boeiende en bijzondere manier telkens weer een onvergetelijke beleving weet mee te geven. Met respect voor mens en natuur laat hij de deelnemers letterlijk de rijkdom en krachten van de Oosterschelde ervaren."

 

Wilco Jacobusse - Coördinator Communicatie & Educatie Nationaal Park Oosterschelde -

floortje blijft hier.png

Vrouwenpolder - Zeeland - Nederland

info[ad]outdoorinspiration.nl

+31 (0)6 20 52 63 80

  • White Facebook Icon
  • White Youtube Icoon

Kvk 22054047

BTW-id NL001755653B11

IBAN NL 32TRIO 0784 8410 12

© copyright 2021 - Outdoor Inspiration

Outdoor Inspiration verzorgt in Zeeland met onvergetelijke natuurbeleving. Zeekajaktochten op de Noordzee en de Oosterschelde of een coachwandeling in de natuur om je natuurlijke zelf te hervinden.