PA301250.jpg

Van Nature

Van Nature - jaartraining

Een training waarbij je leert van de natuur en het ritme van de seizoenen in jezelf gaat (h)erkennen. 

 

De natuur biedt ons prachtige spiegels voor persoonlijke ontwikkeling. De natuur schrijft een doorlopend verhaal en als je er open voor staat zie je de parallellen met jouw eigen leven. De seizoenen brengen ritme en verandering. Het groeiproces van een plant is een metafoor voor ons leven: Jonge omhulde knoppen vertellen dat leven teer en beschermingswaardig is, jonge flexibele twijgen en oudere verhoute takken vertellen ons over meegaandheid en weerbarstigheid, vallende bladeren vertellen over loslaten én winterbomen laten ons zien dat kwetsbaarheid een kracht is....

 

Zijn jouw groeiomstandigheden goed en wat heb je nodig om in je kracht te staan? 

Dicht bij de natuur, dicht bij jezelf

Meer je-zelf worden is wellicht het allerbelangrijkste van dit leven. Als je kunt leven met bezieling, als je kunt leven waar jij voor ‘gemaakt’ bent, dan gaat het leven stromen en ervaar je een vorm van moeiteloosheid. 

 

Maar waarom zijn we dan niet ons-zelf? We hebben tijdens ons leven vele patronen ontwikkeld. Vanuit overleving. 

De niet menselijke natuur (bomen, dieren, planten) is niet belast met dergelijke menselijke patronen en belemmeringen om je ware zelf te zijn. Die natuur laat zich puur zien. In de natuur worden ook de natuurlijke principes zichtbaar die verantwoordelijk zijn voor een authentieke levensweg. Aan de hand van deze verschijningen en expressies kunnen wij mensen weer herinneren wat de bedoeling is.

 

De training geeft inzichten en handvatten om de natuur te gebruiken om jezelf nog beter te kunnen ontplooien als mens. Je zou kunnen zeggen, handvatten om jezelf in staat te stellen om te kunnen ontvouwen, als een blad aan een boom.

Wat levert het op?

Investeren in jezelf is het mooiste cadeau dat je jezelf kan geven. De cursus verhoogt het bewustzijn; wat voor jou van waarde is en wat niet én hoe je daar richting aan kunt geven. Je leert met zachtheid naar jezelf kijken, waardoor er ruimte ontstaat voor verandering. Noem het een jaartje stage lopen bij moeder natuur. De focus ligt op persoonlijke ontwikkeling. De ervaring leert dat het ook bijdraagt aan professionele ontwikkeling.

 

Behalve dat contact met de natuur het contact met onze eigen natuur stimuleert, draagt het bij aan vitaliteit, creativiteit en effectiviteit. De meerwaarde van de natuur voor welzijn en persoonlijke ontwikkeling wordt onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek. Effecten zijn vooral stressreductie, betere concentratie en meer creativiteit. Ander onderzoek toont aan dat na een wandeling in de natuur van een half uur depressieve gevoelens van mensen met 90% afnamen en dat het zelfvertrouwen steeg. Daarmee is de natuur een ideale context voor coaching. 

We gaan 4 dagdelen op stap in de natuur. Elk seizoen één keer: voorjaar, zomer, herfst en winter. Deze dagdelen gaan we op zoek naar informatie uit de natuur die ons iets kunnen vertellen over ons levenspad, over wie we in wezen zijn. Tussen de 3e en 4e keer heb je een privesessie met Guido en verkennen we het Levenswiel. 

 

We werken tijdens de training naast waarnemingen van processen, principes en wetten in de natuur, ook met metaforen en symbolieken. Symboliek is de beeldtaal die makkelijker communiceert met andere bewustzijnslagen dan ons rationele bewustzijn.

Al met al moeten het leuke en fijne dagen worden, waarbij je inspiraties mee het dagelijkse leven in kan nemen.

Wat gaan we doen?

Praktisch

Vier dagdelen (voorjaar, zomer, herfst en winter) in groep + 1 persoonlijke sessie (het levenswiel) met Guido 

Zo* 20 maart - Lente equinox: 10-14 uur

Di* 21 juni - Zomerzonnewende: 10-14 uur

Vrij* 23 sept. - Herfst equinox: 10-14 uur

Wo* 21 dec. - Winterzonnewende: 10-14 uur

 

November: Individuele sessie Levenswiel (2 uur)

* Deze dagen zijn precies de dagen gebaseerd op de zonnestand. Als deze dagen niet uitkomen kunnen we met de groep nog afstemmen of een andere dag die week geschikter is (bijvoorbeeld alle keren in het weekend of juist doordeweeks)

Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8

Prijs: €485,- (incl 21% btw)

Trainer/coach

Guido Krijger (natuurcoach en outdoorspecialist) leidt de workshops. Hij is één van de pioniers binnen de natuur- en outdoorcoaching. 

CRKBO

Outdoor Inspiration staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. In het Register van het CRKBO staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Met deze registratie is het scholingsaanbod van Outdoor Inspiration vrijgesteld van BTW-heffing. Je kan dus als deelnemers zelf je voorkeur aangeven.

Meld je aan
CRKBO_Docent.jpg

Bedankt voor de inzending!

Zeeuws Vitaal mind body logo.png