P7210312.JPG
  • White Facebook Icon
  • White Youtube Icoon

Voor wie?

Voor jong (vanaf 14 jaar) en oud. Voor één persoon tot een hele groep (max 5). Op een geplande dag (zie kalender) of door jou aangevraagd. Activiteiten zijn onderverdeeld in 4 aanvangsniveau's waar je tenminste aan moet voldoen:

 

Nieuweling: nog nooit met Outdoor Inspiration gevaren

Beginner: introductiecursus met goed resultaat gevolgd

Beginner Plus: op zee gevaren met Outdoor Inspiration

Gevorderd: Zeevaardig (diploma of aantoonbare ervaring)

Deze aanvangsniveau's zie je terug in het 'Overzicht kajakactiviteiten'.

Corona

Heeft u klachten die horen bij corona? Annuleer en kom een andere keer.

Kijk op de kalender voor een overzicht van alle kajakactiviteiten

NP_Oosterschelde_A.jpg

Wat is geschikt voor jou?

 

Nieuwelingen worden aangeraden te beginnen met de Introductie zeekajakvaren op het meer. Hier leer je basisvaardigheden van het zeekajakvaren en kunnen we jouw niveau ontdekken. Daarna is Guido beter in staat om in te schatten welke zee-tochten geschikt zijn en welke niet. Op deze manier kunnen we de veiligheid hoog houden en teleurstellingen voorkomen. Een minder leuk scenario is namelijk dat je bij aanvang van een zeetocht helemaal niet stabiel in je boot blijkt te kunnen zitten. Dan zal Guido, omwille van de veiligheid, mogelijk besluiten om je naar de kant te begeleiden en kan je niet verder meevaren.

Denk je geen problemen te ondervinden met stabiliteit, dan mag je als 'nieuweling' ook aanmelden voor de tocht 'Schelphoek' of 'Kust Noord Beveland' (beide op het Nationaal Park Oosterschelde). Het hier boven beschreven risico (de tocht eerder moeten afbreken) neem je dan voor lief. Beschrijf bij aanmeldingsverzoek altijd jouw (sportieve) ervaringen en evt. vaardigheden.

 

Beginners en Beginners Plus schrijven bij hun aanmelding welke activiteit (en welk jaar) zij eerder hebben deelgenomen. Guido zal dan aangeven of de gewenste tocht (en in een later stadium: de heersende weersomstandigheden) voor jou geschikt zijn.

 

Gevorderden kunnen met alle activiteiten mee.

 

Zwaarder dan 100 kg?

Voor mensen met een gewicht > 100 kg zijn de kajaks niet geschikt.

Veiligheid

 

Zeekajakvaren is een geweldige beleving, maar zeker niet ongevaarlijk. Het is sterk af te raden zelfstandig op zee te varen. Outdoor Inspiration organiseert prachtige zeekajaktochten en is zich terdege bewust van de gevaren. Het type en de doorgang van de tocht wordt gebaseerd op de omgevingsfactoren (type water, getij, weersomstandigheid, duur, water-temperatuur, etc.) én het niveau en de fitheid van de deelnemers. 
Guido heeft veel respect voor de natuurlijke elementen en is continue allert op de risico's, gebruikmakend van zijn omvangrijke ervaring en kennis m.b.t. veiligheid in de buitensport. Zo heeft hij bijna 20 jaar ervaring als bergwandelgids bij meerdaagse tochten in zomer en winter en begeleid hij sinds 2005 groepen in zijn zeekajak.