De natuurlijke stap

Soms is het tijd om een stap te zetten. Je voelt aan alles dat dat nodig is, want blijven waar je bent is niet meer goed voor je.

Dat kan een externe verandering zijn, zoals een baan of een relatie, maar het kan ook een nodige interne verandering zijn.

Je komt erachter dat een bepaalde houding of gedrag je niet meer dient.

Dat heeft het misschien wel gedaan in het verleden, maar nu niet meer. Dan is het tijd om die ene stap te zetten.

In de natuur kun je die stap figuurlijk zetten. Maar ook letterlijk. Door van de stap een 'ritueel' te maken, die je met je hele lichaam doet, veranker je dit proces.

Deze rituelen of werkvormen worden indien gewenst ook gebruikt tijdens coachwandelingen.

Is een gehele coaching niet nodig en is het probleem heel helder (bijvoorbeeld een steeds terugkomend dilemma, een droom die je niet durft te verwezenlijken of iets wat je wilt loslaten maar je weet niet hoe), dan is de 'Natuurlijke stap' misschien iets voor jou.

Doe de 'Brug van droom naar daad', maak kennis met het 'Dilemma touw' of ga naar buiten om een loslaat-ritueel te doen.

"Ik heb het recht om te verdwalen. Zo kan ik worden wie ik ben"

 

-  Stef Bos  -

Brug van droom naar daad

Ervaar op een echte indianenbrug de eerste stap van droom naar daad. Ieder mens heeft dromen. Bij veel mensen blijft het daar helaas bij. De stap van droom naar daad is vaak eng en lijkt moeilijk. Als de stap genomen is, blijkt het achteraf veel gemakkelijker dan gedacht. Het gaat dus om die ene stap: van droom naar daad. Daar is inspiratie voor nodig. Inspiratie die energie geeft om de stap te wagen. Deze inspiratie is in de natuur te vinden!

 

In de workshop werken we met symbolen uit de natuur en vormt een touwbrug (indianenbrug) over water de verbinding tussen droom en daad. Je ervaart deze overgang aan den lijve, fysiek en mentaal. Zo word je je meer bewust van de mogelijkheid tot realisatie van je droom en de weg daar naar toe.

Dilemma touw

Duur: 1 à 2 uur

€150,- (particulier)

€180,- (bedrijf) - excl. btw

Duur: 1 uur

€65,- (particulier)

€100,- (bedrijf) - excl. btw

Je worstelt met een dilemma en je word er gek van? Iedereen kent het wel, maar voor de een zijn keuzes moeilijker dan voor een ander. Vaak wordt iets een dilemma als de keuze hoofdzakelijk met het hoofd wordt gemaakt.

 

Tijdens deze sessie gaat het dilemma-touw jou helpen om te voelen en de keuze op een andere wijze (dan je gewend bent) te ervaren. Niet alleen je hoofd heeft nu een stem, je lichaam doet nu ook mee met de 'conversatie'. Het geeft dus ander inzicht en het kan je zelfs helpen om uit het dilemma te geraken. De keuze wordt heel helder of het is ineens geen dilemma meer.

Loslaten

Meld je aan

Bedankt voor de inzending!

Als je de natuur observeert, ontdek je dat er niets lineair is. Zo ook niet in de tijd. Processen vinden altijd circulair of zelf spiraal plaats. De bomen laten dit heel duidelijk zien. Zij leven met de seizoenen.

 

Als we het leven van mensen bestuderen blijkt dat wij ook een ritme hebben en een bepaalde ontwikkeling (moeten) doorlopen. Niet gek: wij zijn immers ook natuur. Zo zijn er ook fasen in ons leven dat er dingen zijn die verdienen om los gelaten te worden. Net als bomen hun bladeren in de herfst loslaten. Dat is géén afwerpen, maar een los-laten.

 

Tijdens deze natuurlijke stap geven we aandacht aan datgene wat los gelaten mag worden. We maken hier een 'ritueel' van, zodat dit loslaten niet alleen met het hoofd gebeurt, maar met je hele systeem. Zodat het een fijne plek krijgt om in het voorjaar weer te kunnen vernieuwen.

Duur: 1 uur

€65,- (particulier)

€100,- (bedrijf) - excl. btw