Loslaten

Workshop loslaten

 

In ontwikkeling

Als je de natuur observeert, ontdek je dat er niets lineair is. Zo ook niet in de tijd. Processen vinden altijd circulair of zelf spiraal plaats. De bomen laten dit heel duidelijk zien. Zij leven met de seizoenen. 

 

Als we het leven van mensen bestuderen blijkt dat wij ook een ritme hebben en een bepaalde ontwikkeling (moeten) doorlopen. Niet gek: wij zijn immers ook natuur. Zo zijn er ook fasen in ons leven dat er dingen zijn die verdienen om los gelaten te worden. Net als bomen hun bladeren in de herfst loslaten. Dat is géén afwerpen, maar een los-laten. 

 

Tijdens deze natuurlijke stap geven we aandacht aan datgene wat los gelaten mag worden. We maken hier een 'ritueel' van, zodat dit loslaten niet alleen met het hoofd gebeurt, maar met je hele systeem. Zodat het een fijne plek krijgt om in het voorjaar weer te kunnen vernieuwen.

Wat gaan we doen?

Soms is het tijd om een stap te zetten. Je voelt aan alles dat dat nodig is, want blijven waar je bent is niet meer goed voor je. 

Dat kan een externe verandering zijn, zoals een baan of een relatie, maar het kan ook een nodige interne verandering zijn. 

Je komt erachter dat een bepaalde houding of gedrag je niet meer dient. 

Dat heeft het misschien wel gedaan in het verleden, maar nu niet meer. Dan is het tijd om die ene stap te zetten. 

In de natuur kun je die stap figuurlijk zetten. Maar ook letterlijk. Door van de stap een 'ritueel' te maken, die je met je hele lichaam doet, veranker je dit proces.

Wat levert het op?

De 

Ervaar op een echte indianenbrug de eerste stap van droom naar daad. Ieder mens heeft dromen. Bij veel mensen blijft het daar helaas bij. De stap van droom naar daad is vaak eng en lijkt moeilijk. Als de stap genomen is, blijkt het achteraf veel gemakkelijker dan gedacht. Het gaat dus om die ene stap: van droom naar daad. Daar is inspiratie voor nodig. Inspiratie die energie geeft om de stap te wagen. Deze inspiratie is in de natuur te vinden!

 

In de workshop werken we met symbolen uit de natuur en vormt een touwbrug (indianenbrug) over water de verbinding tussen droom en daad. Je ervaart deze overgang aan den lijve, fysiek en mentaal. Zo word je je meer bewust van de mogelijkheid tot realisatie van je droom en de weg daar naar toe.

Praktisch

Vrijdag

Trainer/coach

Guido Krijger (natuurcoach en outdoorspecialist) leidt de workshop. Hij is één van de pioniers binnen de natuur- en outdoorcoaching. Zijn werkwijze en visie is opgenomen in diverse natuurcoach-boeken. Guido zit ook in het platform Zeeuws Vitaal.

CRKBO

Outdoor Inspiration staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. In het Register van het CRKBO staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Met deze registratie is het scholingsaanbod van Outdoor Inspiration vrijgesteld van BTW-heffing. Je kan dus als deelnemers zelf je voorkeur aangeven.

Meld je aan
CRKBO_Docent.jpg

Bedankt voor de inzending!

Zeeuws Vitaal mind body logo.png