top of page
AdemRuimte_OnsBuiten_brievenbus.jpg

Ademcirkel
 

Wat is een ademcirkel

Een ademcirkel is een ontdekkingsreis naar je binnenwereld waarbij we de adem als voertuig gebruiken. Deze innerlijke reis heeft een transformerend effect op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Tijdens de ademsessie doorleeft ieder zijn eigen unieke proces. Door samen te komen in een cirkel en als één groep te ademen ondersteunen en versterken we elkaar. Dit schept een gevoel van verbondenheid.

Wat mag je verwachten?

Wil je vrijer en meer aanwezig in het leven staan? Vol kracht en in contact met jezelf? Dan is de Bewust Verbonden Ademhaling misschien iets voor jou. Dat kan in een begeleide individuele ademsessie, maar dus ook in een groep: een ademcirkel. De bewust verbonden adem is de sleutel tot meer verbinding, heling én transformatie! 

Heb je nog weinig ervaring met lichaamswerk of persoonlijke ontwikkeling?  Neem dan vooraf contact op, samen stemmen we af of deelname wenselijk is of een prive-sessie passender is.

 

Je mag erop vertrouwen dat in een ademsessie precies aan het oppervlak zal komen waar jij nu klaar voor bent. Juist door samen te ademen in een groep kan je in een nog diepere staat van bewustzijn raken. Het laat jou je ware potentie voelen en je kunt inzicht en inspiratie ontvangen uit je diepste zijn. Het zal vast een ochtend worden met een lach en een traan, maar het brengt je bovenal een dosis liefde, lichtheid, inzicht en ontspanning.

Mogelijke effecten

  • Afname of verdwijnen lichamelijke klachten 

  • Ontspanning, vermindering spanning en stress 

  • Opruiming oude verdrongen emoties en trauma's

  • Meer emotioneel evenwicht en vergroting veerkracht

  • Doorbreking oude mentale patronen en nieuwe inzichten

  • Toename vitaliteit en energie

  • Meer in contact met je kern, je zachte kracht.

 

Bewust Verbonden Ademhaling

Bij de Bewust Verbonden Ademhaling verbind jij je ademhaling, waarbij je pauzes tussen de in- en uitademing bewust achterwege laat. Je ademt actief in door de mond en ontspannen uit en laat dus de pauze na een in- en uitademing achterwege. 

Verbonden ademen doorbreekt een beperkter ademhalingspatroon, waardoor de adem effectiever en vrijer gaat stromen. Het opent gesloten ademhalingsgebieden en verdrongen emoties en trauma’s kunnen worden losgelaten. Wat er ook gebeurt en hoe ons denken ons ervan wil weghouden, we ademen door zonder pauzes. Er ontstaat verbinding met een diepere laag - voorbij de fysieke, mentale en emotionele laag - waarmee de verbinding met wie je in de essentie bent herstelt. Verbonden ademen is een actieve meditatie, waarbij voelen en weten weer samenvalt.

Deze prachtige techniek brengt je (weer) in verbinding met je lichaam en gevoel. Het helpt om diepe spanningen, oude patronen, verdrongen emoties, (on)bewuste overtuigingen laag voor laag los te laten. Onder deze lagen kom je in contact met je ware essentie van zachtheid en liefde. De BVA is een echte hartopener. 

Hoe gaat het in zijn werk?

De ademsessie wordt ingeleid en voorbereid, waarna je begint met de actieve en dynamische bewust verbonden ademhaling. Na verloop van tijd brengen we de adem tot rust en volgt de ontspanningsfase, waarin dat wat naar de oppervlakte is gekomen de tijd krijgt om geïntegreerd te worden. Deze fase is daarom wezenlijk een onderdeel van de sessie.  Deelnemers ondervinden vaak gevoelens van vrijheid, vreugde, ontspanning, opluchting en verwondering. De sessie wordt meestal ondersteund met muziek.

We sluiten de sessie rustig af met thee.

Deze ademreis kun je ook onder persoonlijke begeleiding doen. Ik ondersteun jouw proces dan met accupressuur en ademanalyse en -correctie.

 

Praktisch

Lokatie: Ons Buiten in Oostkapelle; Bij warm weer buiten in natuur.

Prijs: €38,- p.p. per keer

 

Groepsgrootte: max 7 personen.

Duur: 90 tot 120 minuten

 

Voorlopige data

Woensdagochtend:

1 mrt, 22 mrt*, 10 mei*, 7 juni*, 5 juli*

Zondagochtend:

7 mei, 11 juni*

Try-out: 1 maart en 7 mei - halve prijs.

Geschikt voor iedereen die nog nooit aan een ademcirkel heeft deelgenomen en voor cursisten van de cursus Adempauze.

* Alleen voor wie al eens aan een ademcirkel heeft deelgenomen.

 

Je kunt zelf bepalen aan welke ademcirkel je deelneemt. Dat kan één keer zijn, meerdere keren of elke maand. Eén keer is al heel waardevol. Geen een keer zal dezelfde zijn. Elke keer vergroot je je 'ademruimte'. Door het regelmatig te doen houd je verbinding en worden de losse sessies samen een waardevolle innerlijke reis. Iedere keer wordt ingeleid met een ander thema.

 

Tijden

Vanaf 09:15 welkom
09:30 starten we (zorg dat je op tijd bent)

Einde: uiterlijk 11.30 uur.
 

Kleding 
Draag comfortabele kleding, liefst zonder knopen, ritsen, beugels.

Meenemen

  • Grote deken om op of onder te liggen tijdens de sessie 

  • Waterfles 

Gezondheid & contra-indicaties:

Voor deelname is een basisniveau van fysieke fitheid en mentale gezondheid vereist. 
 

Contra-indicaties: 

Overleg eerst met je arts/specialist en Guido bij: hartstoornissen, status na herseninfarct of hersenbloeding, ernstig verhoogde bloeddruk, glaucoom of loslatend netvlies, psychische aandoeningen zoals borderline, schizofrenie, (aanleg voor) psychose en zware depressiviteit, epilepsie en een actieve drugs- of alcoholverslaving. Laat het mij ook van tevoren weten als je een (andere) medische aandoening hebt.

 

Spelregels

Meer informatie over gezondheid, contra-indicaties en verantwoordelijkheden vind je in de 'Spelregels'. Download deze pdf hieronder.

Vragen of aanmelden

Heb je nog vragen of wil je iets overleggen stuur een mail naar

Guido Krijger.

 

Aanmelden kan alleen via het formulier hiernaast. Je bent pas aangemeld als je een bevestiging hebt gehad!

Aanmelden

Bedankt voor de inzending!

bottom of page