top of page
PB021368.jpg

Ademafspraak

Ademconsult

Tijdens een consult bespreken we de aanleiding, onderzoek ik jouw adempatroon, doe ik een ademanalyse en leer ik je beter (functioneler) adem te halen.  En hoogstwaarschijnlijk krijg je oefeningen mee naar huis die jouw zenuwstelsel kalmeert en leert reguleren of de gasuitwisseling verbetert,

Ademreis

Een sessie kan ook bestaan uit een ademreis. Dat is een ontdekkingsreis naar je binnenwereld waarbij we de adem als voertuig gebruiken. Deze innerlijke reis heeft een transformerend effect op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

 

We gebruiken hiervoor de verbonden ademhaling. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina Verbonden Ademhaling.

De individuele ademreis is in tegenstelling tot de Ademcirkel op maat. Jouw ademreis begeleid ik dan met acupressuur, ademanalyse en -correctie.

Ademanalyse

De ademanalyse is vaak een belangrijk onderdeel van een ademconsult en een ademreis. De ademanalyse levert informatie op over jouw ademfunctionaliteit (gebruik je voldoende je middenrif, is hij rustig of onrustig, hoog of laag?). Tevens geeft de manier waarop je ademt, informatie over hoe je jezelf ziet en hoe je het leven waarneemt en daarop reageert. Bewustwording hiervan helpt je om patronen en neigingen die jou niet meer dienen los te laten en meer te leven naar wie jij bent.

Als ademcoach assisteer ik je in het maken van correcties. Deze correcties worden geprogrammeerd in de willekeurige ademhalingsmechanismen, voor blijvende verandering.

Ademtraject

 

Eén consult of één ademsessie is dikwijls al heel waardevol. Echter in een traject van meerdere sessies en consulten krijgen we de kans om jouw 'ademruimte' teug voor teug te vergroten en verdieping aan te brengen in jouw helings-, groei- of transformatieproces. Tussen de sessies plannen we minstens één week zodat hetgeen je hebt ervaren 'verteerd' en geïntegreerd kan worden. In een traject stemmen we de consulten af op jouw proces, met adem- en lichaamsoefeningen. Daarbij krijg je 'huiswerk' en adviezen voor een krachtigere werking en hebben we per telefoon of sms contact naar behoefte. Bij een traject met minimaal 4 sessies krijg je de reader van de Basicursus Adem voor een stevige achtergrond, inclusief verschillende ademtechnieken.

"Hoeveel consulten of sessies zijn nodig?" Dat is helemaal afhankelijk van jouw klacht of wens, waar je (al) bent in jouw proces en wat je er voor over hebt (qua tijd, energie en financiën). Wil je van een traject een helende of ontwikkelingsreis maken, dan kan je denken aan minimaal 4 sessies. "Maar dat is toch wel heel kostbaar?". Ja, maar vergelijk het is met een gewone vakantiereis. Een helende of ontwikkelingsreis is een investering waar je de rest van je leven dankbaar voor zal zijn. Dat is meer dan een vakantie. Ik schrijf deze alinea niet vanuit commerciële gedachten, maar vanuit (persoonlijke) ervaring en de wens jou duurzaam te kunnen helpen. Uiteraard proberen we het traject zo kort mogelijk te houden.

Soms komen mensen specifiek voor ‘de adem’. Het kan zijn dat een arts dit heeft geadviseerd of dat je zelf een vermoeden hebt dat ik je als ademcoach kan helpen. Hier kunnen fysieke, mentale of emotionele klachten aan ten grondslag liggen. Maar de aanleiding om ademwerk te gaan doen hoeft niet perse uit klachten voort te komen. Met de adem is namelijk veel winst te behalen. Welkom!

 

Wil je liever eerst kennis maken, overleggen of ademwerk (evt. in combinatie met coaching) iets voor jou is? Neem dan ook gerust contact op via onderstaand contactformulier. Op afspraak kunnen we dan even bellen of elkaar even zien. Gratis: 15 à 30 min.

Lokaties (praktijk- en groepsruimte)

 

We maken gebruik van verschillende (adem)ruimtes (in afstemming): ​

  • Ons Buiten in Oostkapelle. Praktijkruimte op afspraak - alleen ochtenden. Ook gebruiken we hier de groepsruimte voor ademcirkels. Een prachtige verwarmde ruimte (houten gebouw tegenover receptie).

  • Strandhuis Aquarius op strand Oranjezon. Praktijkruimte op afspraak. Aquarius is een half uur van de dichtstbijzijnde autoparkeerplaats gelegen en 10 min vanaf een fietsenstalling. Een wandeling langs de zee over het stille strand of door het duingebied Oranjezon is een waardevolle aanvulling op de ademcoaching. 

  • Natuurpraktijk: op een stil, besloten, stukje 'prive'-strand nabij Vrouwenpolder.

Tarieven particulier

 

Kennismaking (15 min): gratis

Ademconsult (60 min): €95,-

Ademconsult of ademreis (90 min): €125,-

Ademuitgebreid (120 min): €165,-

Telefoon/skype-consult: €40,-/half uur

Ademcirkels: zie Ademcirkels

Ademconsult of -reis voor tweetallen:

90 min: €165,- 

120 min: €200,-

Kun je het niet betalen en zou je toch graag willen? Neem dan zeker contact met mij op. We zoeken naar een oplossing.

Vaak kan het ook via je werkgever.

Tarieven bedrijf

 

Consulten of ademsessies t.b.v. vitaliteit op de werkvloer of workshops/lezingen/ cursussen voor het team. Uiteraard op maat. Neem hiervoor contact op met guido@outdoorinspiration.nl

Contact

Bedankt voor de inzending!

Disclaimer

Ademwerk (breathwork) kan diepe heling brengen op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau. Het is echter in geen geval een vervanging voor therapie, medisch advies van een huisarts of andere gekwalificeerde arts, medisch of psychiatrisch onderzoek, diagnose of behandeling. Iedereen die geïnteresseerd is in ademwerk is zelf verantwoordelijk voor het raadplegen van de juiste medische of psychiatrische ondersteuning. Je bent daarnaast zelf aansprakelijk en verantwoordelijk voor deelname aan een (of meerdere) ademwerk sessie(s).

Contra-indicaties

Ademcoaching als doel de gezondheid te bevorderen. Ondanks de verschillende ademtechnieken in verre weg de meeste gevallen een zeer helend effect hebben, zijn er een aantal contra-indicaties voor de technieken 'Bewust Verbonden Ademhaling' en de 'Wim Hof Methode'. Is er bij jou sprake van één of meerdere indicaties (zie hieronder /-naast)? Overleg in dat geval eerst met jouw arts/specialist en Guido.


Indicaties

Zwangerschap (in elk stadium), hart- en vaatziekten, waaronder angina, eerdere hartaanval of beroerte, status na herseninfarct of hersenbloeding, ernstig verhoogde bloeddruk, glaucoom of loslatend netvlies, nieraandoeningen, psychische aandoeningen zoals ernstige ptss, borderline, schizofrenie, (aanleg voor) psychose en zware depressiviteit, epilepsie, gebruik van medicijnen zoals antidepressiva, ADD- en OCD-medicijnen, ongecontroleerde schildklieraandoeningen, diabetes (elk type), ernstige astma, actieve drugs- of alcoholverslaving, recente chirurgie, hechtingen of verwondingen,  ziekenhuis-opname voor een psychiatrische aandoening of emotionele crisis in de afgelopen 10 jaar.

bottom of page