top of page
IMG-20211205-WA0085.jpg

Basiscursus Adem
 

Jouw adem

Met de adem heb je een enorme invloed op het autonoom zenuwstelsel en daarmee op allerlei lichamelijke processen. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor meer zuurstofopname, verwijding van je bloedvaten, voor verlaging van je hartslag en bloeddruk? Hoe creëer je  ontspanning en meer energie, alertheid en focus? Welke ademtechniek verhoogt mijn weerstand en welke gebruik ik het beste om goed te slapen? 

"The way you breath is the way you feel. The way you feel is the way you breath"

Voor wie

 

Voor iedereen die meer wil weten over ademwerk. Als je meer bewust wil worden van jouw adem en meer invloed wil hebben op jouw lichamelijke en mentale gezondheid en welbevinden. 

Op zoek naar persoonlijke begeleiding? Kijk op de pagina Ademwerk voor een consult of een persoonlijke ademsessie

 

4 Lessen + 1 optioneel

Een les bestaat uit theorie en oefeningen. Elke les krijg je huiswerk mee om de werking van het ademwerk te optimaliseren en de technieken eigen te maken.

  • Les 1 en 2 gaan over de basisprincipes van ademhaling. Over ons ademhalingssysteem, de relatie met ons brein en hoe we ons autonoom zenuwstelsel kunnen beïnvloeden. We richten ons vooral op het ondersteunen van ons zelfgenezend vermogen door ons lijf en onze geest te helpen ontspannen. Daarnaast leer je het lichaam beter te voorzien van zuurstof. Veel (welvaart)ziektes hebben namelijk een sterke relatie met een disfunctionele ademhaling, waardoor lichaamscellen te weinig zuurstof ontvangen.

  • Les 3 gaat over hormetische stress, een gezonde vorm van stress en bijbehorende ademtechnieken (o.a. WHM).

  • Les 4 richten we ons op een paar ademtechnieken die energie geven en de focus en aanwezigheid stimuleren. Tevens kom je tot de ontdekking dat je inmiddels in staat bent om zelf ademtechnieken te 'ontwerpen'. Afgestemd op het doel en wat bij jou past.

 

  • Les 5 (optioneel) is geen les maar een verrijkende ervaring. In de vorm van een ademcirkel maak je een mooie (adem)reis in jouw innerlijke landschap. We gebruiken hiervoor de techniek 'Verbonden Ademhaling'. Het is een waardevolle en helende reis en een mooie aanvulling op de basiscursus.

 

Praktisch

Data en tijden 2023

Donderdag okt/nov (09.00-10.30):

26/10, 2/11, 9/11, 16/11 en (optioneel) 23/11 

 

Locatie: OnsBuiten in Oostkapelle

Prijs basiscursus (4 lessen): €215,-

Inclusief les 5 (ademreis): €253,-

*Lessen duren ca. 90 min.

Je mag ook later beslissen om jouw cursus af te sluiten met de ademreis (les 5)

Ben je gehinderd door een te kleine beurs? Stuur dan een berichtje we kijken dan wat mogelijk is.

Alle cursussen worden aangeboden met een niet goed geld terug garantie.

Groepsgrootte

Min 4, max 8​

Spelregels

Meer informatie over gezondheid, contra-indicaties en verantwoordelijkheden vind je in de 'Spelregels'. Download deze pdf hieronder.

Vragen of aanmelden

Heb je nog vragen of wil je iets overleggen stuur een mail naar

Guido Krijger.

 

Aanmelden kan alleen via het formulier hiernaast. Je bent pas aangemeld als je een bevestiging hebt gehad!

Aanmelden

Bedankt voor de inzending!

bottom of page