menselijke-longen-ademhalingssysteem-gezonde-licht-de-vorm-van-een-boom-lijnart-het-trekke

Ademwerk

Magie van ademwerk

Ons leven speelt zich af tussen een inademing en een uitademing. Ademhalen doen we doorgaans heel onbewust (het wordt namelijk aangestuurd door ons autonoom zenuwstelsel). Gedurende het leven zijn veel mensen onbewust toch onregelmatig, oppervlakkig, beperkt of teveel gaan ademen. Omdat we gemiddeld gemiddeld 20.000 keer per dag ademen, is hier heel veel winst te behalen.

 

Naast technische ademtechnieken die invloed hebben op ons zenuwstelsel, zuurstofopname in de cellen, zuurgraad van het lichaam, bloeddruk, hormoonhuishouding, etc, is ademwerk het meest omvattend vanwege de integratie van fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten die aan onze ademhaling zijn verbonden. Het opent ons totale ademhalingssysteem en corrigeert oude, ineffectieve manieren van ademen. 

 

Door ons te richten op onze ademhaling beginnen we een opzettelijke verbinding te ervaren met de kracht van het leven, hetgeen ook onze creatieve kracht is. Als we deze creatieve kracht doen herleven, beginnen we als van-zelf te kiezen voor plezier in plaats van pijn, adem in plaats van drugs en liefde in plaats van angst. 

Ademwerk als medicijn

 

​Ademwerk kan hulp bieden bij:

 • Gebrek aan energie

 • Chronische pijnen

 • Chronische (laaggradige) ontstekingen en de daaraan gerelateerde (welvaart) ziekten.

 • Slechte nachtrust

 • Stress, angst

 • Lage weerstand, vaak ziek

 • Gebrek aan focus

 • Diverse gezondheidsklachten (in overleg)

Ademwerk brengt:

 • Inzicht in de manier waarop je leeft. Jouw patronen en neigingen.

 • Heling van opgeslagen negatieve ervaringen en trauma's.

 • Contact me je innerlijke kracht.

 • Meer ademruimte, waardoor je vrijer, creatiever en met meer zelf-vertrouwen in het leven kan staan.

 • Een betere gezondheid en een sterker immuunsysteem.

Contra indicaties, alleen voor de techniek 'Verbonden Ademhaling': 

Hartstoornissen, status na herseninfarct of hersenbloeding, ernstig verhoogde bloeddruk, psychische aandoeningen zoals borderline, schizofrenie, (aanleg voor) psychose en zware depressiviteit, epilepsie en een actieve drugs- of alcoholverslaving.

 

Ademtechnieken

Afhankelijk van de doelstelling maak ik gebruik van een breed perspectief aan ademhaling(technieken): 

 

De Ademanalyse levert informatie op over je hoe je jezelf ziet en hoe je het leven waarneemt en daarop reageert. Bewustwording hiervan helpt je om patronen en neigingen die jou niet meer dienen los te laten en meer te leven naar wie jij bent. Tevens levert de ademanalyse ook de richtlijnen op om je ademhaling opnieuw te trainen. Als ademcoach assisteer ik je in het maken van correcties. Deze correcties worden geprogrammeerd in de willekeurige ademhalingsmechanismen, voor blijvende verandering.

Met de Verbonden ademhaling kan je patronen en neigingen die jou niet meer dienen transformeren en kunnen vastzittende emoties en trauma's op celniveau worden losgemaakt en geheeld. De verbonden ademhaling leert jouw lichaam de volledige ademruimte te benutten, met meer plaats voor gezondheid, rust en zelf-vertrouwen. Deze vorm van ademhaling helpt je in contact te komen met je fysieke, mentale, emotionele en spirituele 'lichamen'.

Met Hartcoherentie leer je hoe een goede ademhaling een positieve invloed heeft op de Hart Ritme Variabiliteit en daarmee een positief effect op de emotionele en fysieke gesteldheid.

Met de inzichten vanuit Buteyko (en ander onderzoek) leer je wat een gezonde adem is. Hoe we ons lichaam optimaal van zuurstof kunnen voorzien, hoe we het zenuwstelsel kunnen beïnvloeden en hoe we ons immuunsysteem kunnen versterken. Een niet goede ademhaling kan leiden tot een verscheidenheid aan klachten en is zelfs gerelateerd aan veel ziektebeelden, waaronder lage weerstand, ontstekingen, astma, bronchitis, hartkloppingen, hooikoorts, etc. Een goede ademhaling kan helpen je lichaam weer in balans te brengen en de vitaliteit en weerstand verhogen. Ook kunnen ziektebeelden verminderen of verdwijnen.

De Wim Hof Methode is een mooie en eenvoudige ademtechniek die fysieke en mentale voordelen kent. Het versterkt je immuun systeem, verbetert de werking en de flexibiliteit van je zenuwstelsel, zorgt voor meer mentale kracht en focus, het verhoogt je energieniveau en je wordt er ontspannen van. 

Ademcoaching

​Ademwerk kunnen we gebruiken bij persoonlijke coaching. Samen gaan we wandelend en ademend aan de slag met jouw coachvraag. 

Ademsessie

 

Een ademsessie kan bestaan uit advies en oefenen van ademtechnieken of een sessie Verbonden Ademen. Een sessie duurt ca. 1,5 uur. Eén sessie kan al heel veel resultaat hebben. Wil je echter structureel verder komen (fysiek, emotioneel, mentaal en/of spiritueel) dan raad ik je aan om het pakket 'Kom op Adem' te kiezen. 

Kom op Adem

 

Een adempakket van 4 sessies van ca. 1,5 uur. In meerdere sessies krijgen we de kans om jouw 'ademruimte' teug voor teug te vergroten, om te ontspannen in jouw wens om van je klachten af te komen en/of gezonder of heler te worden. Tussen de sessies plannen we minstens één week zodat hetgeen je hebt ervaren 'verteerd' kan worden. Daarbij krijg je 'huiswerk' en adviezen voor een krachtigere werking en hebben we per telefoon of sms contact naar behoefte. Afhankelijk van jouw wens en in overleg maak ik gebruik van diverse ademtechnieken. 

 

Lokatie

Indien mogelijk zoeken we een stille plek in de natuur. De frisse zeelucht en de geluiden in de natuur geven de sessie een extra helende dimensie. Als je dat niet wilt of het weer werkt niet mee kunnen we de sessie ergens binnen organiseren. Eén van de opties is Strandhuis Aquarius bij Oranjezon. Een unieke plek op het rustigste strand van Walcheren. Als je er de tijd voor neemt is de wandeling van en naar Aquarius een waardevolle aanvulling op de ademsessie. Een wandeling langs de zee over het strand of door het duingebied Oranjezon. 

Prijzen

Particulieren

Losse sessie: €125,-

Pakket (4x): €475,-

Bedrijven:

Op maat.

Kennis maken

Wil je kennis maken, overleggen of ademwerk iets voor jou is? Neem gerust contact op via onderstaand contactformulier. Op afspraak kunnen we dan even bellen of elkaar even zien (zie zoom of life). Gratis: 15 min.

Cursussen

In de cursus Adempauze maak je kennis met de magie van de adem. Een uitgebreide cursus van (naar verwachting) 5 volle dagen is nog in de maak.

"Ik heb een aantal sessies Verbonden ademhaling bij Guido gedaan. Het is een ervaring die ik eigenlijk niet kan beschrijven. Ik kwam in verbinding met mijn diepere zelf en er gebeurde ontzettend veel met mij in korte tijd. Een grote stap in mijn ontwikkeling waar ik heel dankbaar voor ben. Ik ben erg blij dat dit op mijn pad is gekomen.

 

— Marco 

CRKBO_Docent.jpg
Contact

Bedankt voor de inzending!