top of page
IMG_7991.jpeg

Ademwerk

Lees hier het interview met Guido door Nikki van der Velden van de Breathwork Movement .

Ademruimte

 

Ons leven speelt zich af tussen een in- en een uitademing. De adem is letterlijk onze levensenergie. In dat leven ademen we gemiddeld 20.000 keer per dag. Als je rent is je adem anders dan als je een boek zit te lezen. Je adem is anders bij blijdschap, stress, paniek, verdriet, boosheid. En dat gebeurd allemaal onbewust. Gelukkig maar!

Het interessante is dat we andersom met onze adem (bewust) invloed kunnen uitoefenen op ons lichaam, op onze gedachten en emoties. Zo kunnen we bijvoorbeeld ons parasympathisch zenuwstelsel activeren waardoor stress afneemt in ruil voor rust en ontspanning. En dat is heel hard nodig, want helaas lopen er veel te veel mensen (onbewust) rond met chronische stress. En chronische stress is een sluipmoordenaar. Bij stress staat je parasympathisch zenuwstelsel buiten spel en daarmee processen zoals je spijsvertering en het vitaal houden van je immuunsysteem. Naast het creëren van een kalm hoofd kun je met jouw adem ook de diepte in en spanningen en oude emoties bevrijden en trauma's helen met meer 'ademruimte' (lees ook: levensruimte) tot gevolg.

Disfunctionele ademhaling

Gedurende het leven zijn veel mensen onbewust toch onregelmatig, oppervlakkig, beperkt of teveel gaan ademen. Ademhalingsgewoontes worden sterk beïnvloed door levensstijl, omgeving en genetische aanleg. Alledaagse gewoonten die voorkomen uit keuze of noodzaak kunnen leiden tot een aanhoudende slechte of disfunctionele ademhaling, met alle negatieve gevolgen van dien. Denk aan zittend bureauwerk (of erger: stressend zitten), tv kijken, het eten van verwerkte voedingsmiddelen en overmatig praten. Maar ook psychologische omstandigheden (stress en angst) kunnen een grote rol spelen. Dit kan zelfs in het verleden hebben plaatsgevonden, waardoor het lichaam en het adempatroon is geprogrammeerd. 

Een disfunctionele ademhaling kan leiden tot een verscheidenheid aan klachten en is zelfs gerelateerd aan veel ziektebeelden, waaronder lage weerstand, (laaggradige) ontstekingen, astma, bronchitis, hartkloppingen, hooikoorts, etc. Een goede ademhaling kan helpen je lichaam weer in balans te brengen en de vitaliteit en weerstand verhogen. Ook kunnen ziektebeelden verminderen of verdwijnen.

Ademconsult

Soms komen mensen specifiek voor ‘de adem’. Het kan zijn dat een arts dit heeft geadviseerd of dat je zelf een vermoeden hebt dat ik je als ademcoach kan helpen. Hier kunnen fysieke, mentale of emotionele klachten aan ten grondslag liggen. Maar de aanleiding om ademwerk te gaan doen hoeft niet perse uit klachten voort te komen. Met de adem is veel winst te behalen. Ademwerk is namelijk ook heel waardevol als je meer energie wil, een betere gezondheid of meer in verbinding wil zijn met wie je ten diepste bent, afstand wil nemen van oude belemmerende patronen en meer ademruimte wil creëren. Tijdens een consult bespreken we de aanleiding, onderzoek ik jouw adempatroon, doe ik een ademanalyse en kan ik gebruik maken van diverse ademtechnieken (Ademanalyse, Buteyko, Hartcoherentie, en WHM). En hoogstwaarschijnlijk krijg je oefeningen mee naar huis. Soms kan één consult voldoende zijn, in andere gevallen bespreken we een vervolg. Mijn doel is dat je zo snel mogelijk zelfstandig verder kunt met meer ademruimte, gezondheid en levensenergie.

Een consult duurt ca. 60 min.

Ademreis

Met de bijzondere ademtechniek 'Bewust Verbonden Ademhaling' (BVA) maak je een ademreis. Het is een ontdekkingsreis naar je binnenwereld waarbij we de adem als voertuig gebruiken. Deze innerlijke reis heeft een transformerend effect op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Een ademreis kan een invulling zijn van een (langer) consult, maar we kunnen na een kennismaking er ook voor kiezen om direct te starten met een ademreis. Eén sessie kan al heel veel resultaat hebben. Wil je echter structureel verder komen dan raad ik je aan om voor een traject te kiezen. 

 

Kijk voor meer informatie over de BVA onder 'Ademcirkel'.

 

De individuele ademreis is in tegenstelling tot de ademcirkel op maat. Jouw ademreis begeleid ik dan met acupressuur, ademanalyse en -correctie. Een ademreis duurt ca. 90 min. 

 

Ademanalyse

De ademanalyse is vaak een belangrijk onderdeel van een ademconsult en een ademreis. De Ademanalyse levert informatie op over jouw ademfunctionaliteit (gebruik je voldoende je middenrif, is hij rustig of onrustig, hoog of laag?). Tevens geeft de manier waarop je ademt, informatie over hoe je jezelf ziet en hoe je het leven waarneemt en daarop reageert. Bewustwording hiervan helpt je om patronen en neigingen die jou niet meer dienen los te laten en meer te leven naar wie jij bent.

Als ademcoach assisteer ik je in het maken van correcties. Deze correcties worden geprogrammeerd in de willekeurige ademhalingsmechanismen, voor blijvende verandering.

Traject

Als blijkt dat een Ademreis aanslaat of naar meer smaakt kun je kiezen voor een traject. Een traject is zeer waardevol en een cadeau aan jezelf. In 4 sessies krijgen we de kans om jouw 'ademruimte' teug voor teug te vergroten, om te ontspannen in jouw wens om van je klachten af te komen en/of gezonder of heler te worden. Tussen de sessies plannen we minstens één week zodat hetgeen je hebt ervaren 'verteerd' kan worden. Daarbij krijg je 'huiswerk' en adviezen voor een krachtigere werking en hebben we per telefoon of sms contact naar behoefte. 

Cursussen, Ademcirkels en workshops op maat

 

Kijk voor de Basiscursus Adem, die uit 4 lessen bestaat en nog een 5e optioneel.

Regelmatig worden er ook Ademcirkels georganiseerd. Hier maak je een persoonlijke ademreis in een groep.

Guido geeft ook lezingen en verzorgt workshops op maat. Neem hiervoor contact op met guido@outdoorinspiration.nl

"Ik heb een goed leven en ben een dankbaar mens. En toch waren er een aantal oude issues en overtuigingen vanuit een ver verleden die mij regelmatig in de weg stonden het leven te leiden zoals ik dat graag zou willen. Toen kwam de mail van Guido over de ademcoaching voorbij en heb ik, hoe spannend ik het ook in eerste instantie vond, de stap gezet. 

En wat is dat een goede stap geweest. De cycli van 4 ademsessies hebben mij in korte tijd heel veel inzichten gegeven. Het was een emotioneel, heftig maar voornamelijk heel mooi proces. Oude patronen zijn daardoor doorbroken. Fysiek en mentaal is er veel veranderd. Ik ervaar meer ruimte, rust, energie, zelfvertrouwen en het heeft me genoeg tools gegeven mijn pad verder vol nieuwsgierigheid te vervolgen.

Ik ben ongelofelijk verrast wat je met behulp van je eigen ademhaling kan bereiken. 

Dit alles dankzij de expertise van Guido. De integere, liefdevolle begeleiding hebben gemaakt dat ik me veilig genoeg voelde het aan te gaan. En onverwachte resultaten te bereiken.

De locatie (Aquarius te Vrouwenpolder) is prachtig. De wandeling (van een half uur) die je van tevoren en nadien dient te maken door de mooie natuur van Oranjezon was voor mij van toegevoegde waarde. Een plek om tot rust te komen.

Ik kan het iedereen aanbevelen. Ga het doen, het is een meer dan dankbare investering in jezelf!"

 

- Karien

Disclaimer

Ademwerk (breathwork) kan diepe heling brengen op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau. Het is echter in geen geval een vervanging voor therapie, medisch advies van een huisarts of andere gekwalificeerde arts, medisch of psychiatrisch onderzoek, diagnose of behandeling. Iedereen die geïnteresseerd is in ademwerk is zelf verantwoordelijk voor het raadplegen van de juiste medische of psychiatrische ondersteuning. Je bent daarnaast zelf aansprakelijk en verantwoordelijk voor deelname aan een (of meerdere) ademwerk sessie(s).

Contra-indicaties

Ademcoaching als doel de gezondheid te bevorderen. Ondanks de verschillende ademtechnieken in verre weg de meeste gevallen een zeer helend effect hebben, zijn er een aantal contra-indicaties voor de technieken 'Bewust Verbonden Ademhaling' en de 'Wim Hof Methode'. Is er bij jou sprake van één of meerdere indicaties (zie onder)? Overleg in dat geval eerst met jouw arts/specialist en Guido.


Zwangerschap (in elk stadium), hart- en vaatziekten, waaronder angina, eerdere hartaanval of beroerte, status na herseninfarct of hersenbloeding, ernstig verhoogde bloeddruk, glaucoom of loslatend netvlies, nieraandoeningen, psychische aandoeningen zoals ernstige ptss, borderline, schizofrenie, (aanleg voor) psychose en zware depressiviteit, epilepsie, gebruik van medicijnen zoals antidepressiva, ADD- en OCD-medicijnen, ongecontroleerde schildklieraandoeningen, diabetes (elk type), ernstige astma, actieve drugs- of alcoholverslaving, recente chirurgie, hechtingen of verwondingen,  ziekenhuis-opname voor een psychiatrische aandoening of emotionele crisis in de afgelopen 10 jaar.

Kennis maken

Wil je kennis maken, overleggen of ademwerk (evt. in combinatie met coaching) iets voor jou is? Neem gerust contact op via onderstaand contactformulier. Op afspraak kunnen we dan even bellen of elkaar even zien (zie zoom of life). Gratis: 15 min.

Lokaties (praktijk- en groepsruimte)

 

We maken gebruik van verschillende (adem)ruimtes (in afstemming): ​

  • Ons Buiten in Oostkapelle. Praktijkruimte op afspraak - alleen ochtenden. Ook gebruiken we hier de groepsruimte voor ademcirkels. Een prachtige verwarmde ruimte (houten gebouw tegenover receptie).

  • Strandhuis Aquarius op strand Oranjezon. Praktijkruimte op afspraak. Aquarius is een half uur van de dichtstbijzijnde autoparkeerplaats gelegen en 10 min vanaf een fietsenstalling. Een wandeling langs de zee over het stille strand of door het duingebied Oranjezon is een waardevolle aanvulling op de ademcoaching. 

  • Natuurpraktijk: op een stil, besloten, stukje 'prive'-strand nabij Vrouwenpolder.

Tarieven particulier

 

Kennismaking (15 min): gratis

Ademconsult (60 min): €95,-

Ademconsult of ademreis (90 min): €125,-

Ademuitgebreid (120 min): €165,-

Ademtraject (4x 90 min): €475,- 

Telefoon/skype-consult: €30,-/half uur

Ademcirkels: zie Ademcirkels

Kun je het niet betalen en zou je toch graag willen? Neem dan zeker contact met mij op. We zoeken naar een oplossing.

Vaak kan het ook via je werkgever.

Tarieven bedrijf

 

Op aanvraag, op maat

Contact

Bedankt voor de inzending!

bottom of page