top of page
P1050158.JPG

"Humankind has not woven the web of live. We are but one tread within it. Whatever we do to the web, we do to ourselves. All things are bound together. All things connect."

 

                                                                                              - Chief Seattle, 1854 -

Mens & ecologie

Ik haal veel voldoening uit het feit dat ik probeer die dingen te doen, waarvan ik denk dat ze goed zijn én een bijdrage leveren aan het grote geheel (mens & ecologie). Dat voelt als vrijheid optima forma.

 

Ik werk (profit) vanuit de vraag hoe we als mensheid van waarde kunnen zijn voor de wereld (people & planet).

 

Met Outdoor Inspiration zet ik in op de bewustwording én beleving dat wij mensen een onderdeel zijn van het ecosysteem.

Een duurzame wereld is in mijn optiek alleen haalbaar als we ons afstemmen op de ecologische 'wetten'.  

 

Alhoewel er verandering gaande is, heerst er ook nog steeds een wereldbeeld waarin we als mensheid onafhankelijk zijn en onze eigen (mensen)wereld kunnen creëren. Dat is een illusie en in feite een gevecht tegen de natuur, die wij nooit zullen winnen. 

 

Een zorgdragende en ondersteunde houding naar de aarde en daarmee de ecologische processen, brengt veel méér op (zeker op de lange termijn). Opbrengst in de vorm van onze levensbehoeften (zoals voedsel, schoon water en lucht), maar ook geestelijk welbevinden en spirituele groei.

 

 

Ons eigen gedrag is het grootste wat we kunnen doen, de grootste stem die we kunnen uitbrengen. Bij Outdoor Inspiration komt dit naar voren in de keuze en de intentie van de programma's, de aard van de activiteiten en de omgang met de natuurgebieden waarin we werken. Nog concreter is het consumptie-/koopgedrag, waarbij ik stem op die producten en diensten waar ik achter sta (milieu- en mensvriendelijk) én daarbij ook nog eens de betreffende ondernemers steun in hun initiatief. Als je kiest voor dat wat bijdraagt aan een mooiere wereld, is het er in wezen al :-)

Meer achtergrond over duurzaamheid?

bottom of page