top of page
  • Guido Krijger

Blij hart

Bijgewerkt op: 3 jun. 2023


Drie jaar geleden werd ik opgeschrikt door een acuut probleem met mijn hart (Atriumflutter). Ik werd onderzocht door een cardioloog die na uitgebreid onderzoek concludeerde dat dit nooit meer over zou gaan en dat ik de rest van mijn leven bètablokkers moest slikken. Dat voelde niet goed. Ik begreep het niet en kon het mij ook niet voorstellen. Ik besloot verder te zoeken. Ik ging op reis …. Ik bezocht een antroposofisch arts en een ayurvedisch arts en ben mijzelf meer gaan verdiepen in het zelfgenezend vermogen (#zelfgenezendvermogen).

Ik heb veel mogen leren en om een lang verhaal kort te maken: ik heb een blij hart én zonder bètablokkers :-)

Eén van de dingen die tijdens deze ‘reis’ nadrukkelijk op mijn pad kwam was de ademhaling (#ademwerkzeeland), met als doel meer zuurstof naar mijn cellen en meer 'ademruimte' te krijgen. Zo volgde ik een diverse workshops en cursussen waarbij verschillende ademtechnieken aan bod kwamen (waaronder Buteyko en Wim Hof Methode). Omdat dit alles bij mij veel vragen opriep, struinde ik het internet af en las vele boeken over ademhaling en het zelfgenezend vermogen van de mens.


Ik raakte enorm geboeid en de adem liet mij niet meer los! Ik besloot om een opleiding tot ademcoach tot volgen. Dat heb ik dit jaar gedaan. En nu? Ik sta te popelen om het de wereld in te brengen nu ik weet wat ademwerk kan betekenen voor je gezondheid; fysiek, emotioneel, mentaal en zelfs spiritueel.

Mijn bevlogenheid over de ademhaling verwarde mij in eerste instantie. Sla ik een nieuwe weg in, heeft dit nog wel te maken met Outdoor Inspiration? Totdat ik mij besefte dat 'inspiratie' letterlijk inademing betekent. Ooit ben ik gestart vanuit de intentie mensen naar buiten, outdoors, te krijgen en hen die waardevolle natuurverbindig te laten ervaren. Gaandeweg ging die verbinding ook naar binnen toe, naar de ‘eigen’ natuur (coaching met de natuur). En nu is de adem de verbinding tussen die beide werelden. Een prachtige en krachtige methode om ons innerlijk landschap te verkennen.
32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page